Aktuelt

A
N

Stemningsrapport fra helgens samling med rekruttgruppa

Spreke konkurranseryttere i Gli Islandshestforening!

Av: An-Magritt Morset

Yoga for ryttere

 

Av Rebekka Brandtzæg Morset

 

Første helgen i mai samlet rekruttgruppa i Glói islandshestforening seg på ridekurs i ridehallen hos Stugudalshester, slik de hadde samlet seg flere helger før samme vinter.  Men denne helgene skulle ikke bare hesten stå i fokus, de skulle lære at hestens partner, rytteren, er like viktig.

 

Yoga har tydelig blitt en populær treningsform for ryttere i alle land. Ikke bare blir kroppen din sterkere, man øker også kroppsbevisstheten og balansen. I yoga er også en balansert og symmetrisk kropp viktig og det hjelper oss slik at vi kan koordinere og samordne våre bevegelser når vi rir. Yoga gir en god holdning og løser opp spenninger og ømheter i kroppen, som vi ellers lett kan overføre til hesten. Kontroll av pust og avspenning er også en viktig del av treningen. Den mentale avspenningen gjør det enklere å blokkere de tankene man ikke trenger der og da. Slik blir det enklere å holde fokus og finne ro. Noe som er meget viktig om man skal kunne prestere på trening eller under konkurranse.

 

Denne samlingen ble det altså like mye fokus på rytterne som på hestene. De unge konkurranserytterne fikk prøve seg på yoga tre kvelder på rad i tillegg til undervisning på hest. Søndag fikk de også en forelesning om kosthold for rytteren(!) av fysioterapeut Anne Marit Nordland Lerstad. En lærerik helg for både hest og rytter.

 

08.08.2022
Tips en venn
Powered by FR®DIS CMS / Design: Livlaga
Copyright © 2003-2009 Stugudalshester